2016. január 21., csütörtök

Hajbeültetés

Hajbeültetés napjainkban

A hajtranszplantációt az teszi lehetővé, hogy a hajhullást az esetek többségében okozó DHT hormonra a hajhagymák nem mindegyike érzékeny, így van ez például a tarkó tájékáról kinyert hajhagymákkal. Ebből adódóan az e területről kinyert hajszálak a hajbeültetést követően életünk végéig a fejbőrben maradnak, és akár már egyetlen hajátültetés is elegendő lehet a természetes frizura helyreállításhoz.
A hajátültetés történelmében a különböző módszerek és technikák egyre finomodtak. Kezdetben a csíkkivételes módszer volt használatos, ezt követően dolgozták ki a F.U.E. módszert, melynek mára már több továbbfejlesztetett változatát is használják a hajtranszplantációs beavatkozások során.
A FUE, FUE2 - FUE Safe System és SHE hajátültetési módszerek, melyeket Hajbeültetési klinikánkon alkalmazunk, látszólag egyszerű elven alapulnak. A hajhullásért felelős DHT hormonokra rezisztens, rendszerint a tarkó területéről megmaradó egészséges hajszálakat csoportosítjuk át szálanként vagy graftonként a kopaszodó területre. Egy rendkívül vékony, üreges tű segítségével szedik ki a hajszál egységeket a donorterületről (tarkó) és ültetik be a kapó, azaz a kopaszodó területekre.

hajbeültetés

hajbeültetés, hajátültetés

fue hajbeültetés

hajbeültetés eredmény


Hajbeültetéssel kapcsolatos gyakori kérdések:

Mekkora fájdalommal jár a hajbeültetés?
Az eljárás minden esetben helyi érzéstelenítéssel zajlik, pácienseink elmondása szerint teljesen fájdalommentes. Az érzéstelenítés során egy speciális, légnyomású eszközt használunk, mellyel még inkább csökkenthető a kellemetlenség, hiszen a páciens a tűszúrást sem érzi.

Mennyi az a mennyiség, mely egy nap alatt átültethető?

Az átültethető hajszálak mennyisége minden páciens esetében eltérő. Azonban jól képzett, tapasztalt orvosaink segítségével, és a professzionális eszközökkel felszerelt klinikánk nyújtotta lehetőségekkel egy nap alatt akár 3500 hajszál átültetésére is képesek vagyunk.


Hány nap alatt végezhető el egy beavatkozás?
A beavatkozás időtartalma minden páciens esetében eltérő. Az időtartam meghatározása összetett, hiszen nagymértékben függ a kopaszodó terület nagyságától, mely mindenkinél más kiterjedésű és mértékű. Általában egy hajátültetés 1 vagy 2 napos.

Mekkorára kell levágatni a hajat az eljáráshoz?
Ahhoz, hogy a hajat a megfelelő módon ki tudjuk nyerni, és az eljárás menete egyszerűen, és zökkenőmentesen menjen végbe, a hajat körülbelül 2-4 mm hosszúságúra kell vágnunk. Vágásra minden esetben szükség van, hiszen hosszú hajat nem tudunk kinyerni.

További kérdései lennének?
Tájékozódjon tovább a hajbeültetés témájában!